До цього часу у Луганській області функціонував єдиний КПВВ - «Станиця Луганська» / фото УНІАН

Пропуск осіб та транспортних засобів через контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) «Золоте» в Луганській області з українського боку відкрито.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил.

«Сьогодні КПВВ «Золоте» було відкрите. Повідомлень щодо порушень його роботи наразі не було», - поінформував співрозмовник агентства.

Відео дня

Читайте такожОкупанти зранку вгатили із забороненої зброї біля "Золотого-4", де планують відкрити КПВВ

Водночас представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що днями українська сторона направила дипломатичну ноту країнам «нормандського формату», в тому числі Російській Федерації, і поінформувала, що 24 березня КПВВ «Золоте» буде відкрите. «Плани РФ - інші. Їх план - повна ізоляція окупованого Донбасу. Сьогодні ми через відеоспостереження могли побачити територію за КПВВ «Золоте». Там - запустіння, відсутність дороги, жодного натяку на пункт перетину, жодного руху для розмінування території, встановлення пунктів перевірки документів, санвузлів», - написала Геращенко.

«На нормандському форматі було домовлено про відкриття КПВВ «Золоте». Й ми вимагаємо від Путіна тримати своє слово», - наголосила вона.

«А «Золоте» ми відкриємо. Аби жителям окупованих територій було легше і зручніше приїжджати на підконтрольні українській владі регіони», - додала Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, Україна облаштувала КПВВ «Золоте» ще 31 березня 2016 року, але бойовики вже декілька разів зривали його відкриття.

До цього часу у Луганській області функціонував єдиний КПВВ - «Станиця Луганська», через який лінію розмежування можна перетнути лише пішки.

23 березня 2019 року у командуванні Об’єднаних сил заявили, що прикордонники готові 24 березня розпочати пропуск громадян через КПВВ «Золоте». Пізніше, цього ж дня, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила, що окупанти відмовились надати гарантії безпеки для відкриття 24 березня КПВВ «Золоте».