Біля КПВВ "Гнутове" знайшли схрон вибухівки та боєприпасів / фото штаб ООС

На Донбасі біля КПВВ "Гнутове" прикордонники виявили схрон вибухівки та боєприпасів, в якому були гранати та кілограм тротилу.

Як повідомили у штабі операції Об'єднаних сил, вибухонебезпечну знахідку виявив службовий собака. З виявленого схрону оперативники вилучили 5 ручних гранат Ф-1 та РГД-5, кілограм тротилових шашок з електродетонаторами та знаряддя для встановлення розтяжки.

фото штаб ООС

"Вміст схрону, за словами саперів, закладений не так давно та, за прогнозом оперативників, в подальшому міг бути використаний прихильниками так званого "русского мира" з метою вчинення терористичних актів, в тому числі і у період виборчого процесу, коли в межах саме цього гуманітарного дорожнього коридору рухалися би спостерігачі або велика кількість бажаючих реалізувати своє виборче право. Окремих місцевих мешканців, які перейшли на бік окупантів та планували докласти руку до дестабілізації ситуації в країні, вже встановлено", - йдеться у повідомленні.

фото штаб ООС

Прикордонники за даним фактом направили до Нацполіції повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 263 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як повідомляв УНІАН, на Хмельниччині чоловік знайшов на пасовищі майже двісті гранат.