Ілюстрація REUTERS

Російські бойовики в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру ООС у Facebook.

«За повідомленням української сторони СЦКК, о 10.00 8 травня від команди СММ ОБСЄ отримано повідомлення про припинення в односторонньому порядку російськими бойовиками на Сході України режиму припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВорог посилив обстріли на Донбасі - двоє українських військових загинули, троє поранені

Також наголошується, що «через нахабне порушення Мінських домовленостей» російськими окупаційними військами було припинено роботи з відновлення будівель, які були пошкоджені внаслідок обстрілів. Через байдужість окупантів до потреб мирних жителів Донбасу призупинено відновлення житлових масивів у населених пунктах Мар’їнка та Красногорівка.

«І хоча даний факт вчергове свідчить про цілеспрямовані дії окупантів щодо подальшого загострення соціального напруження в регіоні та загострення збройного конфлікту в цілому, українська сторона не припинить відновлювати інфраструктуру регіону, а гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишиться під контролем Об'єднаних сил», - заявили у прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, окупанти продовжують встановлювати на Донбасі заборонені міни.