Спостерігачі чули перестрілку / фото УНІАН

Біля патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ сталася стрілянина на ділянці розведення сил і засобів на лінії розмежування в районі Золотого.

Про це йдеться у звіті місії.

Читайте такожОкупанти вчора гатили на всіх напрямках: у хід йшла заборонена зброя, один військовий загинув

Відео дня

Зокрема, 4 липня патруль СММ у складі чотирьох співробітників місії на двох броньованих автомобілях перебував на блокпості "збройних формувань", розміщеному на південному краї ділянки розведення в районі Золотого (60 км на захід від Луганська), де спостерігачі готувалися до запуску безпілотного літального апарата малого радіуса дії.

"Об 11:55 члени патруля, двоє з яких перебували назовні, а інші двоє сиділи всередині автомобілів (двері були відчинені), почули 30-40 черг із великокаліберного кулемета та 20-30 пострілів зі стрілецької зброї - усе на відстані орієнтовно 1-2 км на північ, північний захід від їхнього місцеположення. Вони чули, як кулі пролетіли на висоті 10-15 м над ними, а також чули та бачили, як кулі влучили в опори лінії електропередачі приблизно за 10-15 м на південний захід від них", - йдеться у звіті.

"Через кілька секунд команда СММ почула від 20 до 30 черг із кулемета (вихідний вогонь) та 20-30 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно за 5 м на північ, північний захід (на території блокпоста). Один зі співробітників місії, який у той момент розмовляв із членом збройних формувань на блокпості, відразу укрився за фортифікаційною спорудою на території блокпоста, тимчасом водій одного з автомобілів СММ здав назад, щоб забрати іншого члена патруля", - заявили спостерігачі.

"Об 11:57 усі члени патруля сіли до автомобілів та почали від'їжджати. Саме тоді вони знову почули перестрілку (черги та постріли з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї). Команда СММ благополучно дісталася до своєї бази в Кадіївці (кол. Стаханов; непідконтрольна урядові України, 50 км на захід від Луганська)", - сказано у звіті.