1 серпня 2014 року дві штурмові групи сил АТО обійшли Красногорівку з півночі і увійшли в місто з тилу / фото прес-центру АТО

П’ять років тому українське військо визволило від окупантів місто Красногорівку.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України «Армія Inform».

«Стрімко просуваючись у напрямку Донецька, сили АТО брали під контроль передмістя обласного центру. Завдання звільнити від окупантів Красногорівку отримали воїни 20-го батальйону територіальної оборони, посилені спецпризначенцями, а також бійці батальйонів «Донбас» і «Правий сектор», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські сапери готуються до розмінування територій біля мосту в Станиці Луганській

Зазначається, що 1 серпня 2014 року дві штурмові групи сил АТО обійшли Красногорівку з півночі й увійшли в місто з тилу, тобто зі сходу. «Атака українських військ стала абсолютною несподіванкою для озброєних бандформувань. Перша ударна група наших сил штурмувала центральну частину міста з адмінбудівлями, друга — прочісувала південні промислові околиці, спецпризначенці діяли на півночі, а відворотні маневри відбувалися на західних рубежах Красногорівки», - зауважили в Міноборони.

У Міноборони відзначили, що оборона противника розвалилася одразу. «Дізнавшись про напівоточення й почувши гуркіт наших танків, окупанти почали тікати з Красногорівки дрібними групами. Опір противника був епізодичним. Лише окремі автоматники намагалися вести вогонь з вікон автомобілів, на яких проривалися до Старомихайлівки. Декілька таких машин знищив один із приданих зенітно-артилерійських розрахунків 51-ї бригади ЗСУ», - зазначили військові.

«Єдиним серйозним боєзіткненням у Красногорівці став бій у районі міського військкомату — головного місця базування бойовиків. Наші воїни захопили численні трофеї — різноманітну зброю. Українські штурмові групи вийшли на зазначені ділянки південних околиць міста, де й закріпилися, завершивши створення єдиної лінії оборони звільненої Красногорівки. Місто повернулося до цивілізованого мирного життя», - зауважили в Міноборони.