Ілюстрація REUTERS

Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано три провокаційні обстріли позицій українських бійців з боку російсько-окупаційних військ, внаслідок яких один український військовий зазнав поранення.

Про це повідомив речник Міністерства оборони полковник Олександр Мотузяник на брифінгу.

Читайте такожПід час розмінування біля мосту в Станиці Луганській знайдено 31 міну

Відео дня

«Від початку поточної доби станом на 12-ту годину дня в районі проведення операції зафіксовано три збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ. При цьому мінометів заборонених калібрів ворог не застосовував», - зазначив Мотузяник.

За його словами, під сьогоднішні обстріли потрапили захисники населених пунктів: Кримське, Майорськ, Мар'їнка, проте військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил дотримувались режиму припинення вогню.

«Від початку поточної доби один український військовослужбовець зазнав поранення і наразі отримує медичну допомогу», - додав Мотузяник.

Він наголосив, що ситуація в районі проведення ООС залишається повністю контрольованою українськими підрозділами.

Як повідомляв УНІАН, в районі проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій та Луганській областях з 00:01 21 липня встановлено "режим тиші". 

Незважаючи на це, минулої доби, 2 серпня, терористи 10 разів порушували режим припинення вогню в районі проведення ООС. Внаслідок обстрілів отримав поранення один український військовослужбовець.