Сайдік закликав всі сторони дотримуватися перемир'я / фото УНІАН

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік закликав усі сторони конфлікту на Донбасі беззастережно дотримуватися режиму припинення вогню у переддень нового навчального року, який розпочнеться 1 вересня.

Читайте також"Адекватний генерал і загроза для окупантів": екс-речник штабу АТО оцінив нового командувача ООС

Про це йдеться в заяві Сайдік, оприлюдненій на сайті ОБСЄ.

Відео дня

«Я щиро шкодую про те, що 7 серпня робоча група ТКГ з безпеки не змогла провести позачергове засідання у формі відеоконференції, як це запропонувала українська сторона», - заявив спецпредставник ОБСЄ.

«Глибоко переконаний, що в дусі Мінських угод відкриті дискусії між усіма сторонами конфлікту необхідні як для забезпечення дотримання стійкого режиму припинення вогню, так і для мирного політичного вирішення конфлікту на сході України», - зазначив Сайдік.

«Наполегливо закликаю всі сторони цілком, повністю і беззастережно дотримуватися своїх зобов'язань щодо перемир'я, узгодженого Тристоронньою контактною групою, яке успішно набрало силу 21 липня. Цього вимагає не лише пам'ять про існуючі жертви, а й необхідність уникнути можливих нових жертв, особливо в переддень нового навчального року», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у районі проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій і Луганській областях з 21 липня встановлене так зване «хлібне перемир'я». За період з 21 липня і станом на 7 серпня на Донбасі шість українських військових загинули, ще дев'ять поранені.