Американські дипломати закликають Росію виконувати Мінські угоди / фото УНІАН

У Сполучених Штатах Америки вітають завершення розведення сил в районі Золотого і закликають Російську Федерацію вивести всі свої сили зі сходу України.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожКомандувач ООС назвав нову дату розведення військ у Петрівському

Відео дня

"Ми вітаємо завершення відведення сил і засобів у Золотому і високо оцінюємо зусилля президента Володимира Зеленського та його команди із розв'язання конфлікту на сході України, які відновлюють суверенітет та територіальну цілісність країни", - наголосили американські дипломати.

"Ми закликаємо Росію повністю виконати Мінські угоди та вивести всі свої сили зі сходу України", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ в Петрівському буде переглядатись через обстріли бойовиків, які відбулись на цій ділянці 30 жовтня.

Того ж дня міністр повідомив, що заходи із розведення військ у Золотому завершено, ця територія абсолютно безпечна й перебуває під контролем МВС України. 3 листопада там почався процес розмінування та демонтажу демілітаризованої зони. У штабі ООС заявили, що розмінування біля Золотого-4 триватиме до 9 листопада.

26 серпня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав умови для зустрічі глав держав "нормандського формату". Серед них - розведення сил і засобів біля Станиці Луганської, а також Петрівського та Золотого, а також фіксація «в правовому сенсі» «формули Штайнмаєра».