Зеленський: 4 листопада має розпочатися розведення військ в Петровському, якщо не буде обстрілів / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що 4 листопада має розпочатись розведення військ у Петрівському, якщо не буде обстрілів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна – НАТО в Києві.

Читайте також"Нацкорпус" і "Азов" склали зброю в Золотому

Відео дня

«Якщо все буде безпечно і в Петрівському впродовж тижня, ви знаєте, що 7 днів має бути тиша, то 4 листопада ми повинні почати розведення і в Петрівському», - заважив Зеленський.

Тому, відзначив президент, він не має жодних сумнівів, що відбудеться зустріч лідерів країн «нормандського формату», «якщо всі сторони хочуть і прагнуть зустрітися в «нормандській четвірці», тому що головний результат – це домовленість про припинення війни».

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня о 12.00 в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування. Зокрема, в районі Золотого сили і засоби відводяться на відстань 1 км, процес має тривати не більше 30 днів.

У штабі операції Об'єднаних сил наголосили, що жодних територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не залишили жодного населеного пункту.