За рішенням суду обвинувачений перебуває під вартою / фото yaizakon

У Донецькій області до суду передано справу щодо 32-річного жителя Краматорська, який воював проти Збройних сил України у складі бандформувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

"За версією слідства, з червня 2015 року по листопад 2016 року зловмисник брав активну участь у бойових протистояннях з силами АТО в районі н.п. Ясне Докучаєвського району, поблизу м. Дебальцеве Донецької області та смт. Станиця Луганська Луганської області, воюючи на посадах гранатометника у складі 5-ї окремої мотострілкової бригади «Оплот», інтернаціональної бригади «Пятнашка» 1-го армійського корпусу «ДНР» та снайпера - в 11-му гвардійському козачому батальйоні так званого «Міністерства оборони ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі вибухом знищено склад боєприпасів терористів "ДНР"

5 серпня 2019 року бойовика затримано на підконтрольній території України, а саме у м. Краматорську, куди він приїхав з метою отримання внутрішнього та закордонного паспортів. За рішенням суду обвинувачений перебуває під вартою.

Фігуранту інкримінується ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України.