REUTERS

Українська сторона СЦКК спростовує інформацію Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про нібито порушення Збройними силами України Мінських домовленостей у частині відведення озброєння від ліні розмежування.

Про це Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє у Facebook.

"У щоденних звітах від 4 та 6 січня 2020 року командою СММ ОБСЄ продовжує надаватись недостовірна інформація щодо порушень українською стороною Мінських домовленостей стосовно відведення озброєння, а саме - зенітних ракетних комплексів 9К33 «Оса».

Відео дня

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує, що розміщення зазначеної військової техніки не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння. Відповідно до Мінських домовленостей, відведенню підлягають танки, артилерія, РСЗВ, тактичні ракети. Про відведення зенітних ракетних комплексів у домовленостях мова не йдеться", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожДоба на Донбасі: окупанти тричі обстрілювали позиції українських військових

Українська сторона СЦКК наголошує, що така інформація суперечить принципам нейтральності та неупередженості, якими керуються представники СММ ОБСЄ при наданні чутливої інформації оборонного характеру.

Як повідомляв УНІАН, спостерігачі ОБСЄ помітили на окупованій Луганщині десятки заборонених "Градів".