Перевезення танків потягом було зафіксовано 8 січня / фото ОБСЄ

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що зафіксували перевезення на вантажному поїзді танків і бронетранспортерів на окупованому Донбасі в напрямку Дебальцевого.

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому на сайті організації.

Читайте такожДо Києва прибув борт із дев’ятьма пораненими українськими бійцями (фото, відео)

Відео дня

"Місія зафіксувала 7 танків на вантажному поїзді, що рухався у східному напрямку в населений пункт Дебальцеве (непідконтрольний уряду України, 58 км на північний схід від Донецька), а також інше озброєння у непідконтрольному районі Луганської області - усе з порушенням ліній відведення", - зазначено у документі.

Перевезення танків потягом було зафіксовано 8 січня.

За даними місії, 8 січня було помічено 20 бронетранспортерів (типу БТР), які теж були завантажені на потяг. Наступного дня, 9 січня, було помічено ще 15 БТР, що також були завантажені на потяг.

Крім того, 9 січня поблизу населеного пункту Біле (22 км на захід від Луганська) було зафіксовано 2 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) та 4 буксирувана гаубиця (Д-30 «Жаба», 122 мм).

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу 10 січня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. У результаті обстрілів три військовослужбовці отримали поранення.