Хомчак подякував НАТО за військову підтримку у боротьбі з російською агресією / УНІАН

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак провів зустріч з командувачем Європейським командуванням Збройних сил США і Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Тодом Уолтерсом в Брюсселі.

Як повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ, зустріч відбулась в рамках візиту Хомчака до штаб-квартири НАТО.

Читайте такожУкраїна на переговорах у Мінську просуватиме додаткові заходи для повного припинення вогню на Донбасі

Відео дня

Зазначається, що сторони обговорили актуальні питання міжнародної та регіональної безпеки, а також поточну ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

«Хотів би висловити щиру вдячність за всебічну підтримку, яку військові Альянсу надають українській армії у зміцненні її оперативних спроможностей, впровадженні сучасних стандартів і, безумовно, – у боротьбі з російською агресією», - сказав Хомчак.

У Генштабі нагадують, що напередодні в Брюсселі Хомчак взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів.

Під час участі у цих засіданнях начальник Генштабу ЗСУ зустрівся з начальником штабу Національної оборони ЗСУ Канади генералом Джонатаном Венсом. Українська та канадська сторони обговорили питання подальшого військового співробітництва та стратегічного партнерства у військовій сфері, зокрема щодо проведення підготовки канадськими інструкторами особового складу ЗСУ в рамках операції «ЮНІФАЄР».

У рамках візиту Хомчак також провів зустріч із начальником штабу Стратегічного командування НАТО з операцій генералом Маркусом Кнейпом (ФРН).

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі.