Виявлено черговий доказ присутності РФ на Донбасі / фото lug.gp.gov.ua

Під час робіт з розмінування поблизу ділянки розведення військ в районі смт Станиця Луганська виявлено військовий засіб ураження виробництва Російської Федерації 2003 року - термобаричний заряд ТБГ-7В від РПГ-7В.

Читайте такожБойовики 7 разів обстріляли позиції українських військових - ООС

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Відео дня

«Вказаний боєприпас не виготовляється в Україні, не перебуває на озброєнні Збройних сил України і використовується виключно армією РФ», - зазначили у прокуратурі.

За версією слідства, засоби ураження такого типу застосовуються представниками незаконних збройних формувань, контрольованих РФ, і окупаційної адміністрації РФ у Луганській області для здійснення військової агресії проти ЗСУ.

Прокуратура спільно з працівниками СБУ і оперативно-тактичного угруповання «Північ» задокументували черговий факт постачання РФ озброєння підконтрольним їй незаконним збройним формуванням на тимчасово окупованій території Луганської області.

фото lug.gp.gov.ua

Знайдене озброєння буде передано до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ у збройному конфлікті на території нашої держави.