Для людей на війні кожен метр, який вони обороняють, политий кров’ю і він дуже дорогий, зазначив Хомчак / УНІАН

Російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку із п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.

Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони.

«Війна продовжується, і лінія зіткнення - 410 км, і на лінії зіткнення такі події (провокації – УНІАН) у нас відбуваються не щоденно, а через день», - сказав Хомчак.

Відео дня

Читайте такожАтака в Золотому. Прощання з ілюзіями (рос.)

За його словами, «сьогодні була не провокація, сьогодні п’ята річниця подій в Дебальцевому (УНІАН: бої за Дебальцеве тривали в період 21 січня - 18 лютого 2015 року), і для противника… вони це все показують, що це їхня була «перемога». Ми розцінюємо це (атаку бойовиків на Луганщині – УНІАН) так, що вони хотіли спостережні пости (ЗСУ) захопити, щоб, напевно, показати своєму населенню, усім, перед ким вони звітують, що «ми просунулися вперед на якихось 500 метрів чи на 300 метрів». Це війна, і кожен метр для воюючої сторони - він дорогий», - заявив начальник Генштабу.

За словами Хомчака, для людей на війні кожен метр, який вони обороняють, политий кров’ю і він дуже дорогий.

Як повідомляв УНІАН, зранку російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Ворог застосував міномети калібру 120 мм.

Також противник вів вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще троє отримали поранення і двоє контузію.