Асєєв розповів, як українців катували в полоні / facebook/Асєєв

Колишній полонений бойовиків "ДНР", журналіст Станіслав Асєєв, звільнений в ході обміну в грудні 2019 року, розповів, що не всі з списків заслуговували на звільнення.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

За словами Асєєва, як мінімум двоє зі звільнених застосовували силу щодо його та інших полонених.

"Від себе додам: про Євгена Бражнікове та Олексія Кускова (обидва били мене особисто і ламали всю нашу камеру восени 17-го; Женею Ставцевим - він все ще в полоні - фактично вимили підлогу, протягнувши по всьому коридору) я також говорив Президенту. Він тут же зв'язався з СБУ, де йому голосно відрапортували "Бражніковим займаємося" - і на цьому все. Ні допитів, ні офіційної відповіді на мій запит щодо заяви на цих двох персонажів, яку я зареєстрував у СБУ ще 20 січня", - написав він.

Читайте такожОбмін та обман. Як серед звільнених з полону українців опинилися колишні соратники ватажків "ДНР"

Асєєв розповів, що Бражнікова почали бити ще під час обміну після того, як полонені покинули окуповану територію. Від розправи його врятували військові та під конвоєм СБУ його доставили в Київ.

"Кусков - вже більше двох років на волі (його поміняли ще в грудні 17-го). У Феофанії (мабуть, прийшов провідати свого друга Бражнікова) зустрів мене на першому поверсі, ляснув по плечу і мило з посмішкою запитав: "Ну, як ти? Пам'ятаєш мене?". - Пам'ятаю, Льоша, я нічого не забуду...", - розповів він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Асєєв поділився враженнями про тортури у бойовиків.