Проросійські бойовики обстрілюють позиції ЗСУ забороненими мінометами й артилерією / Фото: facebook.com/pressjfo.news

Від початку сьогоднішньої доби бойовики збройних формувань Російської Федерації на Донбасі здійснили сім обстрілів позицій Об'єднаних сил, внаслідок яких три українських військовослужбовці дістали поранення.

Як повідомляє прес-центр Об'єднаних сил у Facebook, противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети та ствольну артилерію 122-го калібру.

"Від початку доби противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожГенштаб роз’яснив указ президента про зміни до положення про проходження служби у ЗСУ

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" було зафіксовано п’ять обстрілів: двічі з напрямку населеного пункту Голубівське по українських захисниках поблизу Новотошківського та тричі – поруч з Новозванівкою.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру обстріляли позиції українських військових неподалік Славного і Широкиного.

"Під час ворожих обстрілів наші захисники проявили мужність та витримку, рішуче відповіли на усі вогневі провокації противника, змусивши ворога повернутись до дотримання режиму тиші. Втрати противника уточнюються", - повідомили в прес-центрі.

Також повідомляється, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Як повідомляв раніш УНІАН, президент України Володимир Зеленський прибув у Покровськ Донецької області для ознайомлення з роботою наметового містечка для хворих на COVID-19 66-го військового мобільного госпіталю.