Для удару по Україні 29 грудня Росія задіяла 18 Ту-95МС / Міністерство оборони РФ

Завдаючи удар 29 грудня, російські війська робили ставку на різношерстість номенклатури ракетного озброєння і масовість, прокоментував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Комбінований удар з першою хвилею з Shahed-131/136 і наступною із застосуванням різношерстої номенклатури ракетного озброєння, покликаний спростити завдання з проривом ешелонованої ППО великою кількістю цілей. Очевидно, що саме на різношерстість та масовість робилася цього разу ставка російськими окупаційними військами", - зазначив експерт.

При цьому він вказав на низку важливих моментів:

Відео дня

"Ракети Х-101/555, накопичення яких дуже терпляче проходило останні 3 місяці, стали основною ракетною компонентою у ході удару. Крім того, вже дуже давно російські війська не використовували таку кількість Ту-95МС в ході пусків - 18 бортів. Питання щодо відсутності пусків КРМБ "Калібр" поки залишається без відповіді. Чому Росія їх взагалі, навіть обмежено, не застосовує з 25 вересня, при тому, що виробництво не заморожено?".

Удар РФ 29 грудня - прогноз Умєрова

Як писав УНІАН, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що у Росії є достатні запаси різних типів ракет, щоб продовжувати терор проти мирних міст та цивільного населення України:

"Очевидно, що з такими запасами ракет, які є у держави-агресора, вони можуть і будуть продовжувати такі атаки".

Вас також можуть зацікавити новини: