Співробітникам ОБСЄ довелося приземлити та забрати безпілотник / Фото УНІАН

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що контрольовані Росією бойовики "ДНР" намагалися збити безпілотник СММ. Про це йдеться у звіті Місії за вихідні.

Як повідомили спостерігачі, у контрольованому бойовиками "ДНР" Докучаєвську, вони почули постріли зі стрілецької зброї, які, за їхньою оцінкою, були спрямовані на безпілотний літальний апарат Місії.

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ полагодили відеокамеру на ДФС та розповіли, як її обстріляли

Відео дня

Зокрема, сказано, що 19 серпня близько 13:00 в той час, коли безпілотний літальний мініапарат СММ пролітав над Докучаєвськом з метою перевірки повідомлень про пошкодження від обстрілів, представники Місії почули черги та постріли зі стрілецької зброї (всього загалом близько 35) на відстані 15-20 м з боку півдня.

Також спостерігачі побачили озброєного чоловіка у військовій формі, який тримав переносний радіопередавач, направляючи його на безпілотник СММ в той саме момент, коли здійснювалися постріли.

Представники СММ приземлили та забрали безпілотник, який не виглядав ушкодженим.

У звіті зазначається, що озброєні члени "ДНР" на місці події сказали офіцеру Збройних сил Російської Федерації в Спільному центрі з контролю та координації, які супроводжували СММ, що вони не були заздалегідь поінформовані про політ безпілотника.

Водночас, у місії наголошують, що спостерігачі заздалегідь поінформували СЦКК про цей політ.