Ілюстрація / REUTERS

У зоні проведення АТО доба не завершилась спокійно. Незаконні збройні формування 18 разів порушили перемир’я. Один український захисник був поранений, однин отримав бойову травму. Проц е повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що до 19 години активність російсько-окупаційних угруповань була мінімальною, а ввечері бойовики у звичному режимі почали обстріли наших позицій. 

Так, 4 рази з різних напрямків, використовуючи гранатомети і великокаліберні кулемети, найманці били по українських укріпленнях в Авдіївській промзоні. Крім того, на Донецькому напрямку, під вогонь ворога потрапили наші опорні пункти біля Зайцевого та шахти Бутівка. А близько 23 години злочинці майже годину зі стрілецької зброї обстрілювали будинки мирних мешканців Майорська. 

Читайте такожОчільник ОБСЄ закликав сторони конфлікту виконувати "шкільне" перемир'я на Донбасі

«На Луганському напрямку наприкінці доби противник двічі відкривав вогонь з 82-міліметрових мінометів у районі Новоолександрівки. Внаслідок цих обстрілів один український військовий отримав поранення. Також випадки застосування бойовиками гранатометів зафіксовані на підступах до Катеринівки і Кримського», - йдеться у повідомленні.

На Приморському напрямку бандити обстрілювали опорні пункти сил АТО на околицях Павлополя, Широкиного і Лебединського. 

На більшість збройних провокацій ворога наші бійці відповідали щільним і агресивним вогнем зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Як повідомляв УНІАН раніше, напередодні у штаі АТО повідомляли, що День Державного прапора України у районі проведення АТО пройшов відносно спокійно. З опівночі зафіксовано 4 випадки порушення перемир’я. В основному ці обстріли були неприцільні і носили провокативний характер.