Окупанти продовжують блокувати "Азовсталь" / скріншот

Не виключено, що російські окупанти відновлять бомбові удари дальніми бомбардувальниками Ту-22М3 по "Азовсталі" в Маріуполі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу.

За його словами, на Маріупольському напрямку противник продовжує блокувати наші підрозділи в районі заводу "Азовсталь" та за підтримки вогню артилерії й танків проводить штурмові дії.

Відео дня

"Не виключається відновлення бомбових ударів далекими бомбардувальниками Ту-22М3", - зазначив Мотузяник.

Ситуація на Харківському та Ізюмському напрямках

За його словами, на Харківському напрямку окупанти намагаються не допустити подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України.

"На Харківському напрямку підрозділи противника зі складу 6 армії західного військового округу, 41 армії центрального військового округу та берегових військ Балтійського флоту намагаються не допустити подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України", - наголосив він.

За його словами, на Ізюмському напрямку угруповання зі складу першої танкової армії, 20 армії західного військового округу, 29, 35, 36 армій, а також 68 армійського корпусу східного військового округу зосереджують зусилля на підготовці до продовження наступу в напрямку Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

"Намагаючись уточнити положення українських військ, окупанти вели повітряну розвідку поблизу н.п. Петрівське, Довгеньке і Нова Дмитрівка", - сказав він.

Ситуація на Донецькому напрямку

Мотузяник зазначив, що на Донецькому напрямку угруповання російських військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Курахівському напрямках.

"Для розвитку наступу у напрямках на Сіверськ і Лисичанськ противник продовжує спроби форсування річки Сіверський Донець. У районі Білогорівки, що у 6 км на захід від Лисичанська, наведено три понтонні переправи. Аби забезпечити форсування водної перешкоди, ворог постійно застосовує артилерію та оперативно-тактичну авіацію", - наголосив речник Міноборони.

Ситуація на Південнобузькому та Таврійському напрямках

Говорячи про Південнобузький і Таврійський напрямки, він зазначив, що агресор силами 8 та 49 армій, а також 22 армійського корпусу та повітряно-десантних військ веде бойові дії, щоб покращити своє тактичне положення. Мотузяник додав, що там ворог нарощує систему вогневого ураження, протиповітряної оборони та вдосконалює інженерне обладнання позицій.

За його словами, на Таврійському напрямку противник також проводить демонстраційні дії з метою сковування українських військ та недопущення їх перекидання в інші операційні зони.

Ситуація у Придністров'ї та на кордоні з РФ

Мотузяник зазначив, що обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою, і місцеві збройні формування та підрозділи оперативної групи російських військ, які там перебувають, є у повній бойовій готовності Також він розповів, що зберігається загроза нанесення з території Республіки Білорусь ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої держави.

Мотузяник повідомив, що на пунктах пропуску і у прикордонних районах Брянської та Курської областей Росії окупанти продовжують утримувати посилені наряди прикордонної служби ФСБ та підрозділи ЗС РФ.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України попереджають про загрозу подальшого застосування Росією крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військових і цивільних об'єктах.

Вас також можуть зацікавити новини: