Росія загрожує новими ракетними ударами Україні / Міноборони РФ

У Міністерстві оборони України попереджають про загрозу подальшого застосування Росією крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військових та цивільних об'єктах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав речник Міністерства України Олександр Мотузяник на брифінгу.

"В акваторії Чорного моря на сьогоднішній день знаходиться вже сім носіїв крилатих ракет морського базування типу "Калібр". Їхній сумарний ракетний залп може становити до 50 ракет", - зазначив він.

За словами Мотузяника, зберігається небезпека і нанесення Росією ракетних ударів по Києву та області:

"Ми знаємо про тактичні ракетні комплекси типу "Іскандер", що перебувають на території Республіки Білорусь, також нам відомо про сім кораблів, що перебувають в акваторії Чорного та Азовського морів, які несуть крилаті ракети морського базування типу "Калібр", якими також Росія може завдавати ракетних ударів по всій території України".

Представник Міноборони додав, що жодна з територій України від ракетних ударів не застрахована, і закликав не нехтувати попередженнями про повітряну тривогу.

Минулого тижня речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник напередодні повідомив, що у Чорному та Азовському морях на російських кораблях є всього 22 ракети "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: