Військовий назвав головну причину, чому РФ не йде на широкомасштабну агресію / фото REUTERS

Російська армія має перевагу у кількості військових та техніки, але в ЗСУ служать мотивовані військовослужбовці, які мають чудовий досвід ведення бойових дій. І Кремль зупиняє від широкомасштабної агресії величезна кількість втрат, яка може на нього чекати.

Читайте такожБойовики сьогодні збільшили кількість обстрілів на Донбасі: штаб фіксує провокації

Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив генерал Збройних сил України, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос.

Відео дня

"Українська армія має чудовий бойовий досвід, який отримала за ці 6,5 років війни. В українській армії служать мотивовані військовослужбовці, які мають чудовий досвід ведення бойових дій. Не є проблемою для росіян ментально почати повномасштабну агресію проти нашої країни. Але вони розуміють, що величезна кількість втрат, які отримають їхні збройні сили, це потік домовин, які підуть у Російську Федерацію. Згадаємо 1994-96 роки. Що тоді дестабілізувало ситуацію в РФ? Чеченська війна. Сотні, тисячі трупів російських солдат, яких привозили додому, тоді розхитали ситуацію дуже сильно. І вони розуміють загрозу цього", - зазначив генерал.

Він вважає, що їхнє завдання – спровокувати дестабілізацію всередині України, а потім сказати: "почекайте, українці самі не можуть навести лад у своїй країні, то чому до нас претензії, чому проти нас санкції?"

Попередні заяви генерала Кривоноса