Арестович підкреслив, що звільнення Херсона - неминуче / фото: Центр стратегічних комунікацій

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, як Збройні сили України можуть звільнити окупований Херсон.

Про це він розповів в ефірі у Марка Фейгіна напередодні ввечері.

Арестович переконаний, що окупанти не зуміють утримати місто, у них там є два шляхи відступу - через Антонівський міст і дамбу в районі Нової Каховки.

Відео дня

"Чисто логічно там все зрозуміло. Одного разу "пушна тваринка "підбереться до Херсона з обох сторін, з півдня і з півночі де-небудь... і буде створена ситуація, коли "зайчики побіжать" через всього дві "ниточки", які там є: Новокаховську дамбу та Антонівський міст. А хто його знає, це ж задум командування. Є варіант грохнути ці переправи, не дати переправитися і добити всіх, хто залишився на правому березі. Є варіант дати вийти і зайти "на плечах". Це складніше, але є різні прийоми і способи. У будь-якому випадку, місто буде звільнено, в цьому можна не сумніватися абсолютно", - зазначив він.

Окупанти, прогнозує він, спробують стати в оборону до середини серпня, але ЗСУ їм цього зробити не дадуть. Так само як і провести фейковий референдум.

Змінити ситуацію на півдні України допоможуть американські РСЗВ Himars. За його словами, п'ять таких установок на херсонському напрямку допоможуть "вирішити питання" з його звільненням за тиждень.

Херсонське угруповання військ РФ, констатує Арестович, "приречене".

Успішний контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Наші військові поступово просуваються, звільняють населені пункти й закріплюються на нових позиціях. Днями було закріплено контроль над селом Потьомкине. "Місцеве населення Потьомкиного з полегшенням зітхнуло, а українські військові задоволені результатом. З упевненістю в очах і зі стриманими посмішками на вустах наші хлопці обіцяють тримати темп", – зазначили в ЗСУ.

Разом з тим, за даними української розвідки, російські дезертири, боячись перетворитися на добриво, намагаються терміново покинути окремі райони Херсонщини. "Відпрацьований" маршрут - через Арабатську стрілку до Криму.