Світан заявив, що за втратами Авдіївка стала для окупантів другим Бахмутом / фото ua.depositphotos.com

Для російських окупаційних військ Авдіївка стала другим Бахмутом, проте тільки за кількістю втрат. Таку думку висловив військовий експерт, військовий льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Як зазначив експерт в ефірі 24 каналу, в районі Авдіївки вже тисячі ліквідованих загарбників, які намагалися вдаритися об авдіївський гарнізон. Ворог зазнає втрат і в техніці – знищено танки, броньовані машини, артилерію та ЗРК. 

Відео дня

"Можна сказати, що для них це "Бахмут-2", але тільки по втратах", – сказав Світан.

За його словами, кількість сил та засобів, які росіяни кидали на знищення українського гарнізону в Авдіївці протягом 10 років, "була в рази більше".

Війна в Україні: ситуація на фронті

За інформацією від Генерального штабу ЗСУ, протягом доби було відбито десятки атак російських окупантів. Ворог атакував на кількох напрямках – відбулося 53 бойових зіткнення. Зокрема, на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське Донецької області.  

Крім того, росіяни концентрують зусилля на захопленні Купʼянська Харківської області. Начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що ворог застосовує на Лимано-Купʼянському напрямку штурмові роти.

Вас також можуть зацікавити новини: