Азов та ЗСУ облаштовують декілька ліній оборони Києва, які не дадуть шансів російським окупантам. Про це розповів у прямому етері  5 каналу керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін, який наразі є одним з командирів Азову в столиці.

"Навіть якщо вони закинуть сюди абсолютно все своє російське м'ясо, свою техніку, будьте впевнені, що декілька ліній оброни, які вже будуються за допомогою інженерної техніки, за допомогою військових, вони врятують Київ. Нічого в них не вийде", – зазначив Максим Жорін. 

Він відмітив, що темпи наступи ворога з початку війни змінилися. Поля окупанти пройшли відносно швидко. Але як тільки підібралися до великих міст, одразу стало зрозуміло, що ці цілі буде здобути важко. 

Відео дня

"Ми займаємось обороною Києва. Основні напрями - це Ірпінь, Буча, Ворзель, Ясногородка. Уже добу ідуть бої в районі населеного пункту Мощун. Ворог за останню добу зробив декілька спроб атакувати та прорвати нашу оборону, але Мощун залишається під нашим контролем, вся техніка, яка встигла перейти через річку Ірпінь, була знешкоджена", – підкреслив Жорін.

Наразі підрозділи ЗСУ, Азову та тероборони частково контролюють Ірпінь та Гостомель. Ідуть контратаки, та ворог несе величезні втрати. За словами Жоріна, в ворога більше ресурсів – людей, БМП, танків та літаків. Але все це не працює з двох причин. "По-перше, як виявилось, росіяни не вміють воювати, вони абсолютно тупі в цьому плані, а по-друге, вони вперлись в український трактор, який не дає їм  змоги захопити великі міста по всій країні", – додав  у прямому етері  керівник Центрального штабу Нацкорпусу.