Імовірність того, що Білорусь приєднається до конфлікту, зростає / фото Олег Некало, «Ваяр»

У НАТО вважають, що Білорусь може незабаром приєднатися до повномасштабної війни, яку розв’язала Росія проти України.

Про це повідомили неназвані представники Альянсу в коментарі CNN. За даними джерел, Білорусь уже робить кроки для участі у повномасштабному вторгненні.

Імовірність того, що Білорусь приєднається до конфлікту, зростає, заявив військовий представник НАТО, додавши, що Володимиру Путіну "потрібна підтримка".

Відео дня

За словами військового представника, остаточне рішення про участь Білорусі у війні ще має бути прийняте у Москві. "Справа не в тому, що хоче Лукашенко. Питання в тому, чи Путін хоче ще одну нестабільну країну в регіоні?", — сказав чиновник.

Високопосадовець розвідки НАТО окремо зазначив, що, за оцінкою Альянсу, білоруський уряд "готується, щоб виправдати білоруський наступ на Україну". Чиновник розвідки не уточнював, як Білорусь може втрутитися у війну, але сказав, що для Росії необхідно спробувати перекрити військову допомогу НАТО, яка надходить в Україну з боку її західного кордону.

Джерело з білоруської опозиції повідомило, що білоруські бойові підрозділи готові найближчими днями вступити в Україну з тисячами сил, готовими до розгортання.

Раніше повідомлялося, що у МВС не відкидають ймовірність вторгнення Білорусі в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: