Білорусь віддала під контроль РФ військовий аеродром / фото ua.depositphotos.com

Білорусь передала під повний контроль Росії військовий аеродром Зябровка, який розташований під Гомелем. Війська РФ переробляють його під свою військову базу. На території аеродрому розмістили ракети "Іскандер-М" і С-400" Тріумф".

Про це на брифінгу в четвер заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу, бригадний генерал Олексій Громов.

"Білорусь передала під повний контроль Росії аеродром Зябровка, де тривають заходи з облаштування військової бази. На території аеродрому розташований ракетний дивізіон "Іскандер-М" і Дивізіон С-400 "Тріумф" Збройних сил Російської Федерації", — розповів Громов.

Відео дня

За словами генерала, Білорусь готується отримати від Росії власний комплекс "Іскандер". Його розмістять на території військової частини 465-ї ракетної бригади сухопутних сил Білорусі в місті Осиповичі. Там почали будівництво ангарів.

Він зазначив, що зараз ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі немає, але в країні активно вербують колишніх військових у приватну військову компанію "Ліга" (нова назва ПВК Вагнера). В першу чергу набирають спецназівців і льотчиків.

На думку Громова, білоруські війська можуть залучити для провокацій проти України, але можливість повномасштабного вторгнення Білорусі поки виглядає низькою.

Як раніше повідомляв УНІАН загроза обстрілів України з території Білорусі буде зберігатися ще як мінімум 3 місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: