Дикий зазначив, що ЗСУ нарешті отримали снаряди / фото t.me/SJTF_Odes

Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував інформацію, що з’явились вчора в соцмережах про активізацію української артилерії на Авдіївському напрямку. За його словами, ЗСУ нарешті отримали снаряди.

"Очевидно те, що доїхали снаряди. Звідки - в мене закритої інформації нема, але судячи з того, що ця війна дуже прозора, і по тому, що ми можемо бачити з відкритих джерел, це нам нарешті приїхали чеські "кнедлики". Це величезна подяка президенту Петеру Павелу. Здається, це починають їхати перші транші саме знайдених ним 800 тисяч снарядів", - розповів "айдарівець" в інтерв’ю на каналі "FM Галиччина".

Він підкреслив, що 800 тисяч снарядів виставчить десь на три місяця серйозних боїв. 

Відео дня

"І от перший транш вже на фронті і це дуже міняє обстановку. Поки в нас не було снарядів, в орків було  вікно можливостей. Якщо вікно можливостей уявляти собі як вікно з двома створками, то одну створку відкрив Дональд Трамп оцим снарядним "голодом", а друга створка – це наша з вами відповідальність, це провалена мобілізація. Тепер одна із двох створок російського вікна можливостей з тріском закривається… Європейці закрили одну створку. Тепер, якщо ще й ми закриємо другу створку, тобто дамо на фронт людей, то для орків всі можливості закінчаться", - зазначив Дикий.

Коментуючи перспективи війни на найближчі місяці він зауважив, що поділяє думку голови української розвідки Кирила Буданова, що новий контрнаступ України може розпочатися вже навесні.

Як зазначив Дикий, брак снарядів та брак людей – це проблема не тільки України, бо й у орків не все "в шоколаді".

"Їхній (росіян) нинішній наступальний потенціал десь до квітня. Далі вони просто фізично видохнуться. Бо  те їхнє просування, яке нас зараз так напружує, воно не дешево коштує. В них єдине, що спрацьовує – це комбінація авіаударів КАБами з гори, а далі ті зомбі-атаки, хвилі "м’ясних" штурмів. Так, це дуже важко стримувати, але втрати в них такі, що навіть їхня армія видихається. Нагадаю, що після Авідївки один з їхніх воєнкорів опублікував дані про втрати в Авдіївці і застрелився після цього. Це більш, ніж показово", - сказав Дикий.

За його словами, ворог видихнеться і для України "відкриється вікно можливостей".

"Тим більше, раз доїхали снаряди. А от питання – чи буде кому входити у це вікно можливостей і відкидати назад, добивати ворога – це питання, на жаль, дуже болюче", - підкреслив Дикий.

Бої за Авдіїівку - останні новини

17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про рішення вивести українські підрозділи з Авдіївки. Це зроблено для уникнення оточення наших сил та збереження життя військових. Вони перейшли до оборони на більш вигідних рубежах. Генерал зазначив, що бійці зробили все можливе для знищення найкращих військових частин російських загарбників та завдали їм великих втрат.

Британська розвідка повідомила, що РФ під час спроб захопити Авдіївку втратила щонайменше 400 БМП та іншої важкої техніки, а також велику кількість особового складу.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко спрогнозував, що вороги хочуть скористатися тим, що у наших захисників не вистачає боєприпасів, і захопити ще кілька населених пунктів під Авдіївкою.

26 лютого, стало відомо, що ЗСУ покинули селище Ласточкине, яке знаходилося за 6 км на захід від Авдіївки

Днями Дикий вже акцентував увагу на двох критичних проблемах Сил оборони на зараз - брак снарядів та бійців. За його словами, по всьому фронту ситуація дуже складна, росіяни в наступі. Але саме на Авдіївській ділянці їхній наступ зараз найбільш інтенсивний і найбільш результативний. Як сказав Дикий, фронт вони не прорвали, але він потроху прогинається під тиском ворога. 

Вас також можуть зацікавити новини: