Пригожин пояснив, навіщо його найманці штурмують Бахмут / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Власник ПВК "Вагнер", бійці якої беруть активну участь у війні Росії проти України та штурмі позицій українських військ в районі Бахмута Донецької області, Євген Пригожин пояснив, навіщо йому потрібен контроль над містом.

Як повідомляє прес-служба ватажка "вагнерівців", Пригожин заявив, що Бахмут – це "центральна точка Східного фронту та серйозний логістичний центр".

"Фішка Бахмута в його унікальних історичних та географічних оборонних можливостях, до яких належить, передусім, поділ міста на кілька частин водними перешкодами. Другою особливістю є те, що передмістя Бахмута – це комплекс населених пунктів, які створюють єдину систему оборони. Третє – це унікальний ландшафт: яри та висоти, що є природними тунелями", – йдеться у повідомленні. 

Відео дня

При цьому "вишенькою на торті" прибічник Путіна назвав систему Соледарських та Бахмутських шахт, які фактично є "мережею підземних міст". Він наголосив, що в цій мережі на глибині 80-100 метрів можуть розташовуватись не лише люди, а й переміщуватись танки та БМП. Крім того, за його даними, там зберігаються запаси зброї часів Першої світової війни.

Ситуація в Бахмуті

Українські військові вже декілька місяців тримають оборону в Бахмуті, який постійно штурмують російські окупанти. За час боїв місто було знищено на понад 60%.

Крім того, ворог не припиняє обстрілювати місто з артилерії. Так, 6 січня окупаційні війська РФ здійснили чергові артилерійські обстріли Бахмута та Бахмутського району. Внаслідок потужних мінометних атак по житлових кварталах загинули 66-річний чоловік та 61-річна жінка. 

Водночас в ДПСУ повідомили, що прикордонники зупинили просування ворожої піхоти на одному з напрямків біля Бахмута, ліквідувавши командира окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: