Обстановка на дузі навколо Сєвєродонецька / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов розповів про обстановку на дузі навколо Сєвєродонецька. За його словами, ситуація в районі Попасної стабілізується, а під Ізюмом йде перегрупування військ Російської Федерації.

Про це він розповів в інтерв'ю російському правозахиснику і блогеру Марку Фейгіну.

Як зазначив Жданов, після поповнення під Ізюмом війська РФ спробують піти в останню атаку, так як резерв вже вичерпаний.

Відео дня

"У районі Лиману за минулу добу активних бойових дій не проводилося. Були штурмові дії з трьох сторін на місто Сєвєродонецьк, але успіху не мали. Ми утримуємо свої позиції. Попасна - на всіх напрямках наразі противник зупинений. Намагається проводити штурмові дії на північ у бік Сєвєродонецька і на південь у бік Бахмута, але там підійшли наші резерви. Ось чому я і кажу, що новини трошки обнадійливі. Ми Попасну практично купували. Ось така приблизно обстановка на дузі навколо Сєвєродонецька", - зазначив Жданов.

Нагадаємо, як зазначав голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, російські окупанти докладають усіх зусиль, щоб захопити Луганську область. Як стало відомо, окупанти стягнули величезну купу техніки і 25 батальйонно-тактичних груп (БТГ), щоб захопити регіон. Він пояснив, що в кожній БТГ налічується близько 500 осіб, тобто мова йде про понад 12 тисяч рашистів, які збираються захоплювати Луганщину. За його словами, це російське угруповання кинуте в наступ, щоб або відрізати область від решти України, або захопити Сєвєродонецьк.

Гайдай в черговий раз зазначив, що ситуація в Луганській області надскладна. Особливо там, де Гірська громада (Золоте, Катеринівка, Тошківка). На щастя, в останній ЗСУ все ж вдалося вибити ворога і закріпитися.

Вас також можуть зацікавити новини: