Гайдай розповів, як Нimars допомагають нищити росіян \ фото Генштаб

З появою Нimars у ЗСУ вдалося знищити вже багато складів і величезну кількість артилерії російських окупантів.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв'ю УНІАН.

Щодо складів Гайдай зазначив, що пропаганда казала, що росіяни на Донбасі, нібито, знаходять українські склади і беруть звідти зброю.

Відео дня

"Це повна маячня. Вони все це підвозять з Росії. Всі ж пам'ятають "гуманітарні конвої" протягом 8-ми років? Це саме снаряди тоді й завозились росіянами", - повідомив він. 

Гайдай зазначив, що внаслідок підриву складів наступ російських військ на 100% гальмується.

"Вони побоюються Нimars, адже ця зброя влучає у цілі на великій відстані. Для росіян це проблема. Тому вони заявляють, що відправляють своїх спецпризначенців для того, щоб знищити Нimars", - зазначив він.

Крім цього, Гайдай повідомив, що росіяни вже побоюються контрнаступу ЗСУ, тому підтягують все більше і більше техніки. "Ставлять своє ППО та заривають танки. Вони розуміють, що сценарій контрнаступу сьогодні цілком можливий", - підкреслив голова ОВА.

За його даними, зараз окупанти кидають всі резерви на те, щоб вийти з Луганщини та продовжити наступ на Донецьку область, де Бахмутський та Слов'янський напрямки є найважливішими для росіян.

"Можливо, найближчим часом ми навіть побачимо, що росіяни зменшать кількість наступів на інших напрямках, але зосередяться на Бахмутському та, можливо, Сіверському. Вони дуже хочуть дотиснути цю ділянку, дотиснути цей регіон та повністю перерізати трасу", - розкрив плани окупантів Гайдай.

Як повідомляв УНІАН, видання Forbes написало, що для початку контрнаступу Україні потрібно отримати всю заплановану бронетехніку і провести злагодження своїх сил. Скоріше за все, сам контрнаступ відбудеться в серпні. Видання зазначило, що найближчі тижні можуть стати переломними на фронті, а від того, як розвиватимуться події в липні-серпні, залежатиме майбутнє війни. 

Вас також можуть зацікавити новини: