У звіті також міститься інформація про нібито знищення заряджаючої машини до HIMARS, якої не існує в природі / скріншот

Російське Міноборони знову відзвітувало про нібито знищення американських РСЗВ HIMARS .

Про це йдеться в Telegram.

У звіті також міститься інформація про нібито знищення заряджаючої машини до HIMARS. Як писав УНІАН раніше, такої машини не існує в природі, оскільки блок снарядів завантажується самою установкою.

Відео дня

"Чотири пускові установки і одна транспортно-заряджаюча машина HIMARS виробництва США знищені в Україні з 5 по 20 липня", - стверджує МО РФ.

Окупанти регулярно роблять інформаційні вкиди про "знищення" американських установок, але підтверджень цьому немає.

У США напередодні заявляли, що Росії поки не вдалося знищити жодної реактивної системи, подарованої Штатами Україні.

Війна в Україні: актуальні дані

Росія, як і раніше, зосередилась на захопленні Донбасу. Зокрема, армія ворога продовжує штурми у напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського.

На півдні ЗС РФ намагаються зірвати контрнаступальні дії ЗСУ - вводить нові резерви для оборони своїх позицій. Українські захисники успішно відбили спроби штурму противника.

На думку експертів Інституту вивчення війни, росіяни не змогли наростити просування після виходу з оперативної паузи. Російські війська продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території.

Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська і Бахмута узгоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська або Бахмута.

Як йдеться у матеріалі Forbes, найближчі тижні можуть стати переломними на фронті, а від того, як розвиватимуться події в липні – серпні, залежатиме майбутнє війни.

За добу ЗСУ ліквідували вже 39 тисяч окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: