Росія використовує ЗАЕС для шантажу / фото "Енергоатом"

Президент РФ Володимир Путін скоріш за все захоче контролювати ЗАЕС для потреб Росії і не наважиться спровокувати на станції катастрофу.

Про це заявив британський військовий експерт, полковник у відставці Глен Грант в ефірі "Еспресо".

"На мій погляд, Путін не готовий до такого кроку, оскільки мало що від цього виграє. Він може дуже багато втратити, налаштувавши проти себе всіх учасників НАТО та весь світ, тобто він сам перекриє собі кисень, яким дихає на повні груди за межами Росії", - пояснив військовий експерт.

Відео дня

На його думку, зараз треба молитися, щоб ситуація не погіршилася.

"З того, що ми чуємо про дії військових та ядерних фахівців, яких Росія завезла на ЗАЕС, то розуміємо, що вони здійснюють обстріли, однак свідомо завдають удари трохи далі від головної електростанції. І цього цілком достатньо для шантажу, але не для заподіяння катастрофи. Я думаю, що зараз треба молитися, щоб ситуація не погіршилася. І все ж рано чи пізно українським військам доведеться відвойовувати ЗАЕС, тому що ви не можете нормально жити, коли щось настільки важливе для України залишається в руках Росії", - підсумував Грант.

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня в результаті дій окупантів вперше в історії відбулося повне відключення Запорізької атомної електростанції від енергомережі.

Через деякий час ЗАЕС відновила з'єднання з українською повітряною лінією ПЛ-750 кВ "Дніпровська". Всі шість блоків залишилися відключеними від мережі після відновлення лінії електропередач. У п'ятницю, 26 серпня, вдалося підключити два блоки до української енергомережі.

Вас також можуть зацікавити новини: