Війна в Україні почалася 24 лютого 2022 року / фото УНІАН

Аналітики і коментатори неохоче заявляють, що російське вторгнення в Україну заблоковано і що війна зайшла в глухий кут. Швидше за все, правда в тому, що українці перемагають.

Про це пише у свій статті автор The Atlantic Еліот А. Коен.

Він нагадав, що на початку війни експерти припускали швидку і рішучу перемогу росіян. Потім заявляли, що солдати РФ зупиняться, зроблять висновки з помилок і перегрупуються. Тепер вони схиляються до думки, що все ще може змінитися, адже кількісні показники все ще на користь Росії. Однак, впевнений Коен, прогнози цих аналітиків зазнають невдачі.

Відео дня

За його словами, експерти з військової справи ігнорують досягнутий з 2014 року українською армією прогрес, зокрема, завдяки підтримці США, Британії та Канади. Автор зазначає, що тепер ЗСУ демонструють не тільки вмотивованість і здатність, а й тактичні вміння.

Як йдеться у статті The Atlantic, війна в Україні звернула увагу на людський вимір. Російський сержантський корпус слабкий і корумпований, це призводить до поразки.

Автор звертає увагу на військову допомогу Україні - щодня надходять тисячі одиниць сучасної зброї. 

"Немає загальнодоступних свідчень того, що росіяни могли перегрупуватися і поповнити запаси у великих масштабах; є багато свідчень зворотного. Якщо українці продовжать перемагати, ми можемо побачити більш помітні розвали російських частин і, можливо, масові капітуляції і дезертирство. На жаль, російські військові також будуть гарячково подвоювати ставку на те, що у них добре виходить — бомбардування міст і вбивства мирних жителів", - підсумував Коен.

Нагадаємо, 22 березня в Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти мають запаси боєприпасів і продовольства не більше ніж на три дні. Аналогічна ситуація з пальним.

Вас також можуть зацікавити новини: