Данілов відчитав західних політиків за Путіна у владі / фото facebook. com_danilov. oleksiy

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов розкритикував західних політиків за їхню нерішучість у протистоянні кремлівському диктатору Володимиру Путіну, заявивши, що у них "пашотові яйця".

На Київському безпековому форумі 5 вересня він висловив думку, що західні демократії сприяли широкомасштабному вторгненню РФ в Україну у 2022 році.

"Ви, таким чином, своїми "пашотовими яйцями" приведете до того, що автократичні режими захоплять владу в усьому світі. Ця гидота (Путін - УНІАН) перебуває у владі, завдяки Заходу, вже 23 рік. Коли він робив все, що не вписувалося у демократичні рамки, йому давали можливість багатіти. І зараз ця річ звертається проти нашого вільного народу", - сказав Данілов.

Відео дня

При цьому секретар РНБО також розкритикував заклики окремих західних політиків сідати з Путіним за стіл переговорів:

"Наш народ буде боротися за нашу незалежність стільки, скільки буде потрібно. Якщо хтось вважає, що ми будемо здаватися, що ми будемо якось йти на поступки заради того, щоб людина, яка сьогодні вже вбила 500 наших дітей, могла сісти з нами за стіл переговорів, то у мене просто питання: "Як ви взагалі з ним можете розмовляти?".

Данілов розкритикував НАТО за мовчання

Раніше повідомлялося, що секретар РНБО Олексій Данілов невтішно висловився на адресу НАТО через відсутність належної реакції на заліт та вибухи російських дронів на території Румунії:

"На румунську сторону випадково або не випадково залетіли ірансько-російські Shahed і вибухнули, то НАТО спокійно за цим спостерігає і каже: "Не було такого". Ви таким чином можете догратися до того, що воно у вас буде кипіти, а ви будете говорити, що воно холодне".

Вас також можуть зацікавити новини: