В окупованому Криму виник величезний дефіцит пального / фото Радіо Свобода

У тимчасово окупованому Криму у період так званих "виборів" суттєво загострилася ситуація з дефіцитом пального. Окупанти кажуть, що бензину залишилося на 10 діб, а дизеля – взагалі на 5. 

"Сьогодні окупаційна влада намагалася заспокоїти мешканців Криму, оскільки дефіцит палива вже триває тиждень. Особливо він посилився на ті дні, у які окупанти визначили як дні "голосування", – розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Відсутність палива на півострові свідчить про те, що окупанти не встигають його постачати через складну логістику, каже голова Меджлісу. Незважаючи на те, що кілька днів тому окупанти відновили зруйнований раніше проліт Кримського мосту, рух переправою обмежений. 

Відео дня

Крім того, росіяни зосереджені на постачанні палива у зону бойових дій. Тому, на думку Чубарова, для цивільного населення його і далі буде мало. Він переконаний, що все, що окупанти постачатимуть до Криму, зрештою будуть спрямовувати на забезпечення загарбників на фронті. 

Ситуація в Криму

Останнім часом в окупованому Криму дедалі частіше трапляється "бавовна". Так, вранці 10 вересня Міноборони РФ поскаржилося, що група невідомих безпілотників атакували півострів. Як і зазвичай, окупанти стверджують, що "повністю відбили" атаку. 

При цьому 4 вересня окупанти казали про атаку, в якій нібито брали участь одразу чотири катери США. Росіяни заявили, що "українська ДРГ" була знищена разом із американськими катерами.

Вас також можуть зацікавити новини: