Яка ситуація у Херсоні: останні новини / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові можуть продовжувати асиметричну тактику та бити по мостах, переправах, логістичних ланцюжках - це необхідно для того, щоб "помʼякшити" російське угруповування й змусити їх відійти від Херсону або знищити їх.

Про це заявив військовий експерт Денис Попович в ефірі 24 каналу.

За його словами, якщо угруповування не може або воно позбавлене можливості поповнюватися, то виникає питання, скільки воно протримається, якщо почнуться активні бої?

Відео дня

"Але дуже боюся, що російське керівництво може керуватися політичними мотивами, а не військовими. Через політичні мотиви вони можуть скомандувати стати в оборону і за будь-яку ціну тримати Херсон. Цього теж не можна виключати", – наголосив Попович.

Він припускає, якщо буде деокуповано Херсон, то російському керівництву буде дуже важко подати це за "перемогу". В окупантів наразі є велика дилема: залишати Херсон чи оборонятися.

"Якщо його обороняти, то це може вилитися в дуже великі жертви серед російських вояків, у яких і так не дуже добрий (морально-психологічний - ред.) стан", – зазначив Попович. - "Якщо його покидати, то як це подати? Яку перемогу, який "жест доброї волі" може це виправдати?"

Як писав УНІАН, 19 липня українські військові вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, який пов'язує місто з лівим берегом Дніпра.

Пізніше депутат облради Сергій Хлань уточнив, що удар був нанесений по базі окупантів біля мосту. 

За його словами, у росіян через підрив Антонівського мосту виникли проблеми з перекиданням важкого озброєння і боєприпасів своєму угрупованню на іншому березі річки. 

За даними британської розвідки у Херсонській області протягом останніх 48 годин точаться важкі бої, оскільки українські сили продовжують наступ проти російських військ на захід від річки Дніпро.

Вас також можуть зацікавити новини: