Росія регулярно обстрілює ракетами Україну / REUTERS

Українську залізницю може бути знищено ракетами російських окупантів, тому вона потребує захисту. Для цього необхідні переговори з міжнародними партнерами про постачання сучасних протиракетних засобів оборони.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пише сайт "Сьогодні".

"Я б не був такий оптимістичний, якщо всі ракети випустять, нам може бути дуже боляче. Потрібно захистити залізницю, адже вона для нас стратегічна", - каже Жданов.

Відео дня

Як приклад засобів, які можуть захистити українське небо, експерт назвав американські ЗРК Patriot.

"Зараз стоїть питання, що ми беремо це все в ленд-ліз, тобто в кредит, то виникає питання, чому б нам це все не надати. Друге питання, ми повинні захистити військову допомогу, яку нам надають партнери, щоб вона спрацювала за призначенням", - зазначив він.

Нещодавно Жданов прогнозував, що Росії вистачить ракет для обстрілів України до кінця війни.

Як повідомлялося, для завдання ракетних ударів по Україні ввечері 3 травня Росія залучила стратегічні бомбардувальники з Каспійського регіону та інші військові засоби. Орієнтовно випущено 18 ракет, які потрапили по об'єктах інфраструктури Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської та Закарпатської областей. Також з інших засобів нанесені ракетні удари по Одеській і Донецькій областях", - йдеться в повідомленні Командування Повітряних сил ЗСУ.

В інші дні ворог також продовжує обстрілювати ракетами, в тому числі залізницю.