Дмитро Гапчинський зробив тривожну заяву про мобілізацію в Україні / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян, і наша держава не має іншого вибору, крім як захищатися.

Про це заявив командир відділення та художник у цивільному житті Дмитро Гапчинський в інтерв'ю ТСН. "Навіть якщо ми підпишемо якесь перемир'я, підемо на перемовини, це ж усе одно не стримає вбивцю від вбивства. Якщо в нього є такий план, він це зробить. Просто знайде вдалий момент, коли ти будеш слабкий, або коли в нього буде більше сили. Тому, домовитися з вбивцею неможливо", - підкреслив співбесідник.

За його словами, "треба розуміти, що доведеться воювати всім, але є нюанс". "...або ви будете воювати в окупаційній армії, яка захопить вашу країну. Вона вам не дасть спокій, мобілізує у свою армію. Або ви будете воювати в своїй армії, захищати свою Батьківщину", - сказав Гапчинський. Він також додав, що існує й варіант виїхати з України, але це може призвести до втрати державності.

Відео дня

"Згадайте 1918 рік, тоді ніхто особливо не хотів воювати, всі думали, що можна домовитися з більшовиками. Це все призвело до Голодомору, до того, що українці воювали в червоній армії, вбивали своїх. Це все ми пройшли. З Росією не може бути домовленостей, вона завжди буде воювати. Тому я за мобілізацію, але не таку, де людей виловлюють. Це дуже ганебна ситуація, коли ламають руки і вивозять у невідомому напрямку. Ми якось пережили п'ять хвиль мобілізації, коли було АТО. Не було ж такого", - каже Гапчинський.

Важливі новини війни - сьогодні це варто прочитати

Наприкінці січня Кабмін вніс до Верховної Ради оновлений законопроєкт про мобілізацію, яким пропонується змінити порядок її проведення. Після успішного голосування в першому читанні, ВР розглядає правки до законопроекту, який зібралося понад 4 тисячі.

В законопроекті, зокрема, йдеться про фінансову відстрочку - можливості забронювати чоловіків, чиї доходи перевищують 35 тисяч гривень. На думку ветерана війни Євгена Дикого, така правка може призвести до розколу суспільства.

Вас також можуть зацікавити новини: