Військовий прокоментував заяви РФ про "українську ДРГ" у Брянській області / скриншот

Військовий Збройних Сил України та політолог Кирило Сазонов прокоментував російські повідомлення про те, що "українська ДРГ" нібито зайшла на територію Брянської області і захопила заручників. За його словами, в українській армії через ці заяви ридають зі сміху.

В ефірі Апостроф TV Сазонов наголосив, що диверсійно-розвідувальних груп, які складаються з 50 осіб, не буває взагалі. Тоді це стає "величезною бандою", яка йде на прорив і займає плацдарм. І про жодну розвідку чи непомітність не може бути й мови. 

"Що там можна було зробити? Висадити в повітря електричну підстанцію? Газотурбінну підстанцію? Для цього достатньо групи з трьох осіб. Просто, окрім звичайного боєкомплекту, береш із собою ще вибухівку, мінуєш, ідеш та підриваєш. Усе. Групою в 50 людей неможливо непомітно йти ні через кордон, ні по "зеленці", ну тебе побачать точно. І яка в цьому потреба? 50 людей принесуть стільки вибухівки, що можна знести Кремль", – пояснив військовий.

Відео дня

Сазонов назвав дві версії того, що там могло статися. Він не виключає, що це було російською провокацією. Хоча також можливо, що участь в операції брав Російський добровольчий корпус, який взяв на себе відповідальність. 

"Розбірки всередині Росії – це один варіант. Другий – навмисна провокація з метою підготувати народ до мобілізації, "вставай страна огромная", ворог заходить, щоб кричати з високих трибун ООН, що Україна атакує, тому потрібно поставити під питання постачання західної зброї", – отметил Сазонов.

Водночас він наголосив, що насправді це "маячня", проте Росія і раніше  цілком серйозно заявляла про "бойових комарів", розроблених в Україні.

"Українська ДРГ" в Брянській області: що відомо

В четвер, 2 березня російські пропагандистські ресурси повідомили про те, що в Брянській області зʼявилася "українська ДРГ", яка захопила заручників.

Повідомлялося також про "стрілянину по шкільному автобусу" і загибель дитини. Згодом зʼясувалося, що це була дівчинка, а ще пізніше – що дитина "воскресла". Пізніше влада регіону заявила, що по автобусу не стріляли, а діти навчаються дистанційно.

Відповідальність за захід на територію Брянської області РФ взяв на себе Російський добровольчий корпус. За словами військових, вони хотіли "показати співвітчизникам, що надія є", і що росіяни зі зброєю в руках можуть протистояти режиму.

Вас також можуть зацікавити новини: