Бахмут зараз як на долоні у наших артилеристів / фото ua.depositphotos.com

Сили оборони Укарини відновили рух одночасно в північно-західній і південно-західній локаціях від Бахмута.

За минулий час українським захисникам вдалося закріпитися на ряді позицій і забезпечити повне покриття артилерією не тільки самого міста, а й заїзду в нього, повідомив військово-політичний експерт Олександр Коваленко.

За його словами, завдяки діям у напрямку Оріхове-Василівка - Берхівка, а так само в районі Кліщіївки, особливо південніше вздовж каналу, під вогневим контролем СОУ опинилися не тільки 0513 і Парасковіївська розвилка, але і заїзд по 1302 через Бахмутське і 0504 через Покровське, що ускладнює постачання РОВ.

"Саме ж місто зараз як на долоні у наших артилеристів і це дозволяє не тільки рівномірно перемелювати розміщене в Бахмуті угруповання РОВ, а й здійснювати досить зухвалі вилазки. Нагадаю, що ділянка по 0504 в районі "Літачка" так і не була захоплена окупантами і навіть трохи розширилася. З урахуванням триваючих подій, не виключено, що деякі об'єкти вирішено було не стільки брати штурмом в лоб, скільки обійти і закрити в коробочку. Це прекрасно розуміє і командування РОВ, але команду на втечу не дає, тягнуть до останнього. Але, це вже їхні проблеми", - додав Коваленко.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Російські окупанти могли втратити контроль над частиною Бахмута через тиск української армії. Про це повідомляє таблоїд BILD з посиланням на документи Бундесверу, доступ до яких змогли отримати журналісти.

На Таврійському напрямку українські захисники та захисниці за добу ліквідували ще більше двох рот (у роті може бути від 80 до 200 осіб) російських окупантів і знищили майже 50 одиниць їхньої військової техніки.

Українські військові один за іншим повертають населені пункти Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: