ЗСУ звільняють Запорізьку область / скріншот

Українські військові один за одним повертають населені пункти Запорізької області. У південній оперативній зоні побував кореспондент ТСН Олександр Моторний.

"Уся південна оперативна зона насправді палає. І, без перебільшення, палає цілодобово. Йдеться фактично про ділянку фронту у понад 200 км - від Кам'янського аж до Вугледара. Тут точаться доволі інтенсивні бої", - розповів журналіст.

Ворожа артилерія з авіацією атакують не лише вздовж передової, неодноразово буквально кожної доби авіація РФ гатить по прифронтових населених пунктах і на Запоріжжі, й на Донеччині.

Ділянка біля Горіхового - це та ділянка фронту, де нині тривають найзапекліші бойові дії. Сили оборони тут тиснуть на ворога. Великою перепоною на цьому напрямку на шляху ЗСУ стають мінні поля та смертельні вибухові пастки, ними тут засіяна майже вся передова.

Також Моторний розповів про звільнення захисниками України селища П'ятихатки, де бої тривали три доби, й от сьогодні офіційно повідомили про те, що населений пункт вільний від окупантів. Звідти рашисти тікали, кидаючи техніку.

Звільнення населених пунктів під час контрнаступу ЗСУ

На початку червня 2023 року українські військові перейшли у контрнаступ. Наразі його початок підтвердили на південному напрямку нашої країни, окупантам дають прочуханки в Запорізькій області.

Як повідомила вранці 19 червня заступник міністра оборони Ганна Маляр, за два тижні українські захисники звільнили вісім населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Ненудне, П'ятихатки.

Того ж дня було опубліковано відео з українськими захисниками, які звільнили село П'ятихатки у Запорізькій області. 

Вас також можуть зацікавити новини: