Експерт зазначив, що на російській території достатньо законних цілей / фото УНІАН, Олександр Синиця

Військовий експерт Петро Черник розповів, по чому першочергово потрібно бити на території Російської Федерації.

"Дві цілі є надважливими для нас і дуже корисними, і потрібними. Це будь-які цехи, котрі виробляють хоч якусь зброю. Порох, залізо, снаряди, складають безпілотники і так далі. Тула – величезний збройовий хаб Російської Федерації. І не тільки російської: ще і за царів там було чимало найрізноманітніших воєнних заводів", - зазначив експерт в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, на які російські цілі потрібно першочергово орієнтуватися Україні.

Так, зауважив Черник, це – перша ціль. А друга, яка також є дуже важливою, - це залізничні полотна і особливо - залізничні вузли.

Відео дня

"Все, що довозиться росіянами, - починаючи від стандартних штатних боєприпасів до артилерії, закінчуючи медикаментами, водою і так далі, - довозиться на 90% залізницею. Оце насправді для нас дуже серйозні цілі", - наголосив він.

Експерт додав, що російська залізниця електрифікована, і "все, що стосується позбавлення цієї тяги електропотягів, - також абсолютно законна для нас ціль".

Черник також погодився з тим, що успіх українських воєнних операцій серйозно залежить від перерізання логістичного шляху з Росії до тимчасово окупованого нею Криму, і що головним завданням тут є ліквідація Керченського мосту.

Атака дронів на міста Росії - що відомо

Як повідомляли ЗМІ та пабліки, в ніч на 26 листопада кілька регіонів Росії були атаковані дронами. Уночі нібито збито було 11 безпілотників, а ще дев'ять - вранці над територією Тульської, Московської, Брянської та Калузької областей. Крім того, в небі над Тулою знищили два дрони, уламки одного з них нібито влучили у житловий будинок.

Згодом джерело в українській розвідці повідомило УНІАН, що нічна дронова атака на Росію, зокрема на Тулу, здійснена була у співпраці Головного управління розвідки Міністерства оборони України та "Армії дронів". Інших деталей операції не розголошують, зокрема й те, якими саме дронами було атаковано Росію.

Водночас віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров також своєрідно підтвердив, що вибухи в Росії - справа рук ГУР та "Армії дронів".

Вас також можуть зацікавити новини: