Кримський міст є частиною окупованого півострова, каже експерт / most.life

Україна має право завдати удару по Кримському мосту, оскільки він перебуває на її території, тимчасово окупованій російським агресором.

Таку думку висловив 24 каналу директор Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

"Що стосовно цієї споруди, то воно не тільки Росією, але і багатьма людьми на Заході ототожнюється виключно з РФ. Міст же є частиною Криму. Тут в силу вступає домовленість, згідно з якою, ми, отримуючи потужну зброю, не будемо бити по російських об'єктах на території ворога", - пояснив він.

Відео дня

Експерт уточнив, що ЗСУ мають право наносити удари тільки по цілях на окупованій ворогом території - як Донбасу, так і Криму.

Перспективи удару по Кримському мосту

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Україна, можливо, і не може зруйнувати весь міст, але теоретично в потрібний момент можна нанести удар, коли по ньому йдуть війська.

21 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість атаки України на Кримський міст, який з'єднує Російську Федерацію з тимчасово окупованим нею півостровом.

У Кремлі угледіли в заяві Данілова про удар по Кримському мосту "анонс теракту". Пєсков заявив, що в заяві української сторони "багато ознак діянь, що підлягають правовій перевірці та подальшому покаранню".

За словами радника глави ОП Олексія Арестовича, в даний час в України немає можливості знищити міст. Також Арестович стверджує, що у ЗСУ є "більш жирні цілі".

Нещодавно українська розвідка отримала детальну технічну документацію Кримського мосту.