Росіяни не мають сил для масштабного наступу / скрін відео

Російські окупанти не можуть вести масштабні наступальні дії в напрямку Запоріжжя, однак можуть спробувати провести локальну атаку.

Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко. На його думку, такі дії ворога не будуть ефективними.

"На південному плацдармі у російських окупантів є велика проблема. Особливо вона проявляється на лівому березі Херсонщини та у Запорізькій області. Це відсутність штатної комплектації підрозділів. Їм не вистачає техніки, не вистачає боєкомплекту в пропорційній кількості. Там найгірша ситуація", - розповів він.

Відео дня

За словами Коваленка, жодних масштабних наступальних дій окупантів в напрямку Запоріжжя не буде.

"А якщо ми кажемо про загрозу для якихось населених пунктів по вузькому напрямку - наприклад, Оріхів чи Гуляйполе, вони можуть на це піти. Якщо будуть відповідні сили та засоби. У районі П'ятихаток вони накопичують досить серйозний потенціал сил та засобів - майже 11 БТГр там, але не вистачає саме технічної компоненти. Це матиме вплив у наступальних діях. Отже, можуть спробувати, але це не буде ефективно", - підсумував експерт.

Ситуація у Запорізькій області

Керівник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Ерін заявив, що російське командування здійснює перегрупування своїх військ на Запорізькому напрямку, однак поки тут не створено ударне угруповання, здатне вести великий наступ.

На думку аналітиків з ISW, окупанти брешуть про наступ на Запоріжжя, щоб приховати невдачі під Бахмутом.

Водночас російські терористи продовжують обстрілювати територію Запорізької області. Одна з таких атак сталась вночі 2 березня. За останніми даними, кількість загиблих внаслідок ракетного удару зросла до 13 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: