Путіну потрібна будь-яка "перемога", яку потім роздують, каже генерал / фото REUTERS

Для російського диктатора Путіна вкрай важливі захоплення Маріуполя і полон його захисників. Завданням "максимум" до 9 травня можна вважати захоплення путінською армією всієї території Донбасу.

Про це в інтерв'ю Олесі Бацман розповів генерал СБУ у відставці, нардеп Андрій Кожем'якін.

"Путіну в тому стані, в якому він зараз є, і його оточенню, військовому керівництву важко точно уявити, чого вони хочуть до 9 травня. Це психологічно. Думаю, вони хочуть якусь маленьку, але потім добре роздуту і показану перемогу. Скажімо, удару у напрямку Слов'янська, Краматорська, Сєвєродонецька, щоб вийти на кордони Луганської та Донецької областей періоду 2014 року. Природно, для Путіна дуже важливі захоплення Маріуполя і схиляння його захисників до здачі в полон або їх знищення", - говорить він.

Відео дня

За словами Кожем'якіна, також не можна виключати другу спробу росіян захопити українську столицю.

"Думаю, фашист Путін і командувачі його збройними орками пропонують варіант, щоб основний удар завдати з боку Донецька, Луганська. Якщо у них будуть успіхи на цьому напрямку, я не виключаю, що 20-тисячне угруповання, яке зараз знаходиться в районі Гомеля, Мозиря та інших білоруських міст (за даними нашої і британської розвідок), може зробити ще один похід у бік столиці України. Але думаю, цього не відбудеться", - зазначив депутат.

Раніше російський письменник Герман Обухов припустив, що диктатора Путіна в його війні проти України не зупинять великі військові втрати, однак, коли число загиблих росіян досягне позначки в 50 тисяч, ситуація може змінитися.