Резерви Путіна у війні тануть, каже Обухов / REUTERS

Диктатор Путіна у його війні проти України не зупинять великі військові втрати, однак, коли число загиблих росіян досягне позначки в 50 тисяч, ситуація може змінитися.

Таку думку висловив "Обозревателю" російський письменник, голова фонду "Стоп Інформ терор Росії" Герман Обухов.

"Умовно кажучи, Путіна не зупинять ніякі втрати. Але 50 тисяч - це буде певна психологічна відмітка. Навіть не стільки цифра, скільки реакція людей. Тому що це буде вже складно приховати. Вже зараз складно приховати, а так загиблі будуть у всіх містах і селах", - говорить він.

Відео дня

"Щодо протестів я сумніваюся, але це буде впливати на цілі сім'ї, це буде впливати на настрої у всіх верствах суспільства", - додав він.

За словами письменника, "не дуже активна війна" може затягнутися до осені.

"У Путіна поки ще є якісь резерви, але вони будуть танути з кожним днем. Вони не можуть вже ні ремонтувати, ні виробляти нові танки. Будуть проблеми зі снарядами. Санкції діють, і вони вдарять по всіх аспектах військово-промислового комплексу РФ. Росія на 80% залежить від імпорту комплектуючих. Так що проблеми будуть наростати з кожним днем. У цій ситуації вести активну війну буде вельми складно. А Україна буде отримувати все більше і більше допомоги", - прогнозує Обухов.

Зупинити Путіна, на його думку, найефективніше можуть санкції, посилення військової допомоги ЗСУ і невдоволення росіян.

"І дуже важливо: якщо на Заході піде тенденція визнання Російської держави як держави з фашистським укладом і констатації виникнення в РФ хвилі неонацизму. Тоді це ще більше посилить підтримку України і посилить санкції щодо РФ, оскільки з фашистською державою треба щось робити", - резюмував він.

Станом на ранок 15 квітня українські сили оборони ліквідували приблизно 20 тисяч окупантів. Знищено також понад 750 танків і 160 винищувачів.