Росіяни майже перестали використовувати ракети / фото wikipedia.org

У першій половині липня росіяни активно атакували Україну іранськими дронами-камікадзе і майже не використовували ракети.

"За першу половину липня по Україні було запущено 134 (+/-5% через ситуативну недомовленість у звітах) дронів камікадзе. Фактично, це дуже близький показник, за той же період, з травневими масовими пусками - 141, але, трохи більше червневих нальотів - 113", - написав експерт Олександр Коваленко в Telegram.

За його словами, це свідчить про те, що РФ налагодила стабільні поставки Shahed-136 з Ірану. У той же час виробництво дронів в самій РФ стоїть під питанням.

Відео дня

"Щодо ракет, ситуація продовжує бути неоднозначною. За першу половину липня було застосовано 15 КРМБ "Калібр" і 1 од. "Іскандер-К". При цьому, авіаційні крилаті ракети Х-101/555 не застосовувалися з 24 червня. Так само не запускалися Х-22, які зачастили особливо в червні. В цілому, потенціал виробництва Х-101/555 за три тижні дозволяє видати до 25-30 ракет. При цьому, не забуваємо про ракети, які перебувають на зберіганні і після зняття вимагають незначного обслуговування", - зазначив експерт.

Його насторожує процес накопичення Росією БК. На думку Коваленка, окупанти готуються до серпня, особливо до Дня Незалежності України, який вони "особливо неконтрольовано ненавидять".

"Хоча, є й інша версія - підготовка до зимового періоду. Ракетні удари будуть наноситися вкрай обмеженим боєкомплектом і час від часу, але основні удари відновляться в осінньо-зимовий період. Я не особливий прихильник такої версії, але і не виключаю її", - додав експерт.

Ракетні атаки по Україні

Як раніше повідомляв УНІАН, російські війська зараз застосовують крилаті ракети "Калібр" в три рази менше, ніж Х-101 / Х-555.

За даними Генштабу, РФ здатна виробляти близько 100 ракет різних типів на місяць.

Вас також можуть зацікавити новини: