У Бахмуті тривають запеклі бої / Радіо Свобода

У той час як вся увага зосереджена на півдні, в інформаційному потоці стали забувати про Бахмут, але ж там, як і раніше, жвавий плацдарм, із перспективами, під які формуються умови.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Російське командування за останні тижні підтягнуло до Бахмута серйозні сили, для зміцнення флангів, проте це не дало будь-якої глобальної переваги. ЗСУ продовжують щодня просуватися і займатися охопленням Берховки і Кліщіївки з пристрілом на їх звільнення", - висловив упевненість аналітик.

Він зазначив, що в даний час складно сказати, коли це станеться, оскільки  зараз проходить процес формування умов для успішного видавлювання численного збіговиська окупантів, за що відповідає артилерія, яка знищує як живу силу ворога, так і його артилерію.

"У цьому для російських окупантів і основна проблема. Вони змогли нагнати на плацдарм масу, в тому числі і резервну, щоб стабілізувати обвал флангів, але без підтримки артилерії, навіть цій масі їх не втримати. І саме цим зараз зайняті ЗСУ - позбавляють окупантів цього шансу", - пояснив ситуацію експерт.

Коваленко зазначив, що цілі і завдання українських військових на даному етапі цілком ясні і в осяжній перспективі очевидно, що Бахмут буде охоплюватися з півночі і півдня, "але подальші плани оповиті туманом війни".

Ситуація в Бахмуті

Наприкінці травня українські військові почали просуватися в районі Бахмута і видавлювати окупантів з їхніх позицій.

А 15 червня в Генштабі повідомили, що за крайній тиждень ЗСУ звільнили в Донецькій та Запорізькій областях 7 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: